De bemanning

Reunie

Op 15 januari 2011 was er een reunie van alle bemanningsleden en familie die nu en in het verleden hebben gevaren op de Lege Wâlden, geweldige verhalen kwamen er los en een groepsfoto op het skûtsje mocht natuurlijk niet ontbreken! Ontdek wie wie is op de foto.

Wisseling van de wacht

Willem Prins

Willem Prins heeft in 2015 de helmstok overgedragen aan zijn dochter Jehanne Prins maar blijft als adviseur bij wedstrijden present op het skûtsje. Willem heeft in begin 2008 het roer overgenomen van Janny Riemersma en is inmiddels 7 jaar schipper geweest. In het eerste jaar is Willem met zijn bemanning derde geworden in de C-klasse en hiermee direct gepromoveerd naar de B-klasse.Willem Prins Na drie jaar in de B-klasse gezeild te hebben is het gelukt om in 2011 als tweede te eindigen in deze klasse, om in 2012 te mogen uitkomen in de A-klasse, wat vanuit sportief oogpunt natuurlijk een enorme prestatie is. In de A-klasse in de concurrentie dusdanig sterk, dat we de laatste twee jaar weer in de B-klasse zeilen.

In deze jaren heeft Willen zicht altijd met hart en ziel ingezet voor het skûtsje, gelukkig blijft Willem aan als bestuurslid van onze stichting zodat wij van zijn expertise gebruik kunnen blijven maken.

Willem Prins en voorzitster Karin Dekker van de stichting Lege Walden in 2012
Na negen jaar heeft Karin Dekker afscheid genomen als bestuursvoorzitter. Karin is reeds in 2005 toegetreden tot het bestuur van de stichting en is de laatste jaren voorzitter geweest. Karin heeft in deze periode de bestuurszaken met veel toewijding behartigd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie 2015 zullen we ‘officieel’afscheid van haar nemen.

 

Inmiddels heeft Jehanne met haar team het KAMPIOENSCHAP in de C-klasse weten te behalen en zeilt dus in 2016 in de B-klasse mee.

De bemanning voor de IFKS - 2012 in de haven van Hindeloopen
De bemanning voor de IFKS – 2012 in de haven van Hindeloopen

Bij wedstrijden heeft de bemanning een vaste plek zoals op de tekening, bij licht- of zwaar weer kan dit aangepast worden. Bij het z.g. “ploegjesilen”, het zeilen met en voor bedrijven en andere dagtochten wordt het Skutsje meestal door 3 bemanningsleden gevaren, wel zetten we dan de “opstappers” aan het werk, daar komen ze voor!

De plaats van de bemanning tijdens wedstrijden
De plaats van de bemanning tijdens wedstrijden

Op onderstaande foto genomen op de laatste wedstrijddag van de IFKS 2011 door Theunis vanaf “de hijs” bovenin de mast zie je, weliswaar wat vervormd, hoe het dek er van bovenaf gezien uitziet en krijg je een goede indruk van de afmetingen. Je ziet dat het skûtsje dat naast de Lege Wâlden ligt duidelijk kleiner van formaat is en dan ook in een andere wedstrijdklasse meezeilt, maar wel een winnaar is in zijn klasse anders ligt het niet in de kom! Alle winnaars mogen na de wedstrijd in de “kom” van Lemmer aan de kade liggen om alle eer en “wedstrijdbiertjes” te kunnen ontvangen van het enthousiaste publiek, dus erg gezellig met de biertap vlak naast je!

Zicht op het dek gezien van bovenaf
Zicht op het dek gezien van bovenaf